Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Zilele școlii

​​​​

30 noiembrie 2017 - SFÂNTUL ANDREI - ZIUA LICEULUI TEHNOLOGIC ELENA CARAGIANI, TECUCI​​​​

             Sfântul Andre​i este Patronul spiritual al Liceului Tehnologic Elena Caragiani, Tecuci. Andrei  a fost un apostol al lui Isus din Nazaret, frate cu Simon Petru.

Evanghelia după Ioan menționează că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul, care i-ar fi recomandat să-l urmeze pe Isus. Conform aceleiași evanghelii, Andrei l-ar fi dus pe fratele său Simon Petru la Isus, spunându-i că l-a găsit pe Mesia (Ioan 1,35-42). De aici provine caracterizarea lui Andrei ca „cel dintâi chemat”. În enumerările apostolilor (Mt 10,2, Mc 3,18, Lc 6,14, F. Ap. 1,13) Andrei este​ menționat mereu între primii patru. Cu toate acestea, nu se numără printre cei trei pe care Isus i-a tratat în anumite situații ca pe cei mai apropiați ai săi (Petru, Iacob și Ioan).

            Conform Evangheliei după Ioan cei doi frați, Simon Petru și Andrei, erau originari din Betsaida, localitate situată pe malul Lacului Genezaret. Conform Evangheliei după Marcu aveau o casă în Capernaum (Mc 1,29) și erau de profesie pescari. Numele Andrei provine din greaca veche, care era lingua franca a Vechiului Orient.​


ACTIVITĂTI DERULATE​

1. CONCURSUL CINE ȘTIE CÂȘTIGĂ - LA A IV-a EDIȚIE - 29.11.2017

Organizatorii activității Prof. Mardare Liliana, Trifan Gina, Boiangiu Eugenia, Balaban Andorina, Dumitrașcu Cerasela. La concurs au participat elevi de la clasele a X-a E, a XI-a F, a XI-a A, a IX-a A, a XIDp.Întrebările au fost din diferite domenii: Cele 7 minuni ale lumii, sport, logică, geografie, sănatatea și securitatea muncii. ​

Locul I - Echipajul clasei a XIDp

Locul II - Echipajul clasei XI F

Locul III - Echipajul clasei XI A

Locul IV- Echipajul clasei a IX-a

Locul v - Echipajul clasei a X-a  E

A fost o competiție care a ​​stârnit interesul participanților precum și curiozitatea de afla informații noi pe care nu le știau.

   ​​