Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Voluntariat - ecoprovocarea

​​

ecOprovocarea – plantare de puieți

    În data de  24.03.2017, s-a organizat activitatea de plantare puieți la Ocolul Silvic Tecuci de către elevii Liceului Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci, sub coordonarea d.nei profesor Trifan Gina, în cadrul  concursului național ecOprovocarea.

     Acțiunea s-a desfășurat pe raza comunei Movileni la UP 2 Torcești, UA 62B, unde dl ing. Constandachi Marius a pus la dispoziția elevilor participanți scule și material săditor.

     La activitate au participat un număr de 50 elevi de la clasele XF(Tehnician mecanic de întreținere și reparații-liceu), XBp(Lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic-profesională), XIDp(Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice-profesională) și XICp(Sudor-profesională), însoțiți de d.nii profesori: Diaconu Paul, Rotaru Beatrice, Gherghiceanu Ilie și Leica Gheorghe.

     După efectuarea instructajului de protecție a muncii, persoanele de teren, angajați ai Ocolului Silvic au demonstrat elevilor modul de lucru, după care aceștia, împărțiți în echipe au început activitatea de plantare manuală efectivă.

     La finalul activității s-au plantat 3000 de puieți de stejar brumăriu pe o suprafață de 0,60 ha. ​Din cadrul Gărzii Forestiere Focșani au participat: ing. Oancă Valeriu și ing. Dumbravă Bogdan.

​