Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Proiect privind abandonul școlar

​​

Activitate de prevenire a abandonului școlar la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci

ECOLOGIZARE LA PĂDUREA FURCENI

         Pe data de 24 mai 2018, a avut loc activitatea PĂDUREA PRIETENA MEA – ECOLOGIZARE pe sectorul  UPII Torcești, trup de pădure Nemțeanca.

La activitate au participat  45 elevi: 12 elevi de la XF, 5 elevi de la XIF, 9 elevi de la XB p și 19 elevi de la XD p, elevi cu risc crescut de abandon școlar,  sub îndrumarea cadrelor didactice: Rotaru Beatrice, Trifan Gina, Capriș Margareta, Leica Gheorghe, Buzdugan Victor și Boiangiu Mihai.

         Școala noastră colaborează în fiecare an cu dl. ing. Constandache Marius de la Ocolul silvic Tecuci și pădurarii din sectorul de pădure repartizat: Munteanu Maricel și Borș Adrian.

Înainte de desfășurarea acestei acțiuni elevii cu probleme de absenteism au fost convocați de d.na Pîrlea Delia și au discutat despre cât de greu se descompune gunoiul și au făcut un poster.​

        Elevii au aflat că pădurile adăpostesc peste jumătate din speciile care trăiesc pe pământ, ajută, de asemenea, la încetinirea încălzirii globale, prin stocarea şi reţinerea carbonului, sunt surse de produse lemnoase ajută la reglarea căderilor de precipitaţii, sunt surse ese​nţiale de hrană şi apă şi aduc în acelaşi timp enorme avantaje estetice, spirituale şi de agrement pentru milioane de oameni, așa că era necesară o activitate de protejare a pădurii invadate de oameni.

D.nele  prof. Trifan Gina și Rotaru Beatrice au sponsorizat activitatea cu saci de gunoi și mănuși de unică folosință. După distribuirea sacilor și a mănușilor elevii au început activitatea de colectare a tuturor deșeurilor care dăunează pădurii. La sfârșitul activității s-au colectat 30 de saci de 120 litri, cca 1200kg deșeuri.​