Skip Ribbon Commands
Skip to main content

PROIECT EDUCAȚIONAL-NU FI ȘI TU O VICTIMĂ

​​​​​​​​​​​​PROIECT EDUCAȚIONAL - NU FI ȘI TU O VICTIMĂ

1. ​În data de 12.03.2017 s-a desfășurat Campania de prevenire a traficului de ființe umane. Siguranța pe Internet. La activitate au participat reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Galați : Pană Cristina, Mereuță Ionuț și elevi ai claselor a IX-a Dp, a IX-a Ep, a IX-a Ap. Din partea cadrelor didactice prof. Irimia Laura, Buruiană Loredana, Mardare Liliana, Lăcătuș Ana.

Elevii au fost informați despre profilul infractorului, profilul victime, trafic de organe, proxenetism, cerșetorie, sclavie, etc. Elevii au urmărit un material video privind capcanele internetului și a rețelelor de socializare.

​2. În data de ............... s-a desfășurat activitatea LIBERTATEA ESTE ACEL MOMENT ÎN CARE O PASĂRE A ÎNVĂȚAT SĂ ZBOARE în cadrul proiectului educațional NU FI ȘI TU O VICTIMĂ. D-na prof Țenea Mioara a prezentat fenomenul de trafic de persoane la nivel național și internațional.​ S-a realizat profilul traficantului de ființe umane și profilul victimei. S-au prezentat etapele traficului de ființe umane: recrutarea, transportul, vânzarea, repatriera. S-a prezentat elevilor care sunt instituțiile la care pot apela pentru combaterea acestui fenomen ilegal:

- POLIȚIA COMUNITARĂ

- AGENȚIA JUDEȚEANĂ DE OCUPARE A FORȚEI DE MUNCĂ

- POLIȚIA DE FRONTIERĂ​

- INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ

- MASS-MEDIA

- ISNSPECTORATUL ȘCOLAR

- DIRECȚIILE GENERALE DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

​​

     ​ ​

1. În data de 16.02.2018 s-a desfășurat activitatea VIAȚA MEA DEPINDE DE TINE în cadrul proiectului educațional NU FI ȘI TU O VICTIMĂ. Activitatea a fost coordonată de d-nele prof. Dragomir Mirela, Protopopescu Fănica, Radu Lenuța. Elevii participanți la activitate au fost cei de la clasele: a XI-a Ep, a XI-a C.

       În cadrul activității elevii au definit noțiunea​ de trafic de ființe umane, au identificat profilul victimei și profilul traficantului, sunt prezentate și modalități de de recrutare și anume: propuneri directe, anunțuri la mica publicitate, oferte false de locuri de muncă, exploatarea unor situații vulnerabile.

        În cadrul discuțiilor sunt identificate și condițiile de viață ale victimelor traficului de persoane: abuzuri sexuale, amenințări, șantaj, promisiuni de plată care nu sunt respectate, înfometare, lipsa asistenței medicale etc.

Elevii identifică modalitățile prin care pot evita să ajungă victime ale traficului de persoane.​​​