Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Ecoprovocarea

​​

ecOprovocarea la Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" din Tecuci

    "Concursul Național ecOprovocarea este organizat de: ViitorPlus – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și cuprinde mai multe secțiuni. Una dintre acestea este: Plantarea de puieți (organizarea unor activități de plantare sau participarea la activități de împădurire), în cadrul cărora, cu ajutorul voluntarilor –colegi, elevi – se plantează p​uieți forestieri pentru împădurirea unei zone.

     Liceul Tehnologic "Elena Caragiani", a organizat pe data de 17 aprilie 2018, în colaborare cu Ocolul Silvic Tecuci, activitatea de împădurire a unui hectar de pădure, pe care s-au plantat 5000 de puieți de salcâm.

     Activitatea s-a desfășurat pe raza comunei Movileni, UP II Torcești, UA41, sub coordonarea d-nei Trifan Gina din partea Liceului Tehnologic "Elena Caragiani" și a d-lui ing. Constandache Marius din partea Ocolului Silvic Tecuci. La activitate au participat:

  •  81 de elevi ai Liceului Tehnologic "Elena Caragiani": 12 elevi- clasa a IX-a profesională (mecanic auto), 7 elevi – clasa a X-a (Tehnician în industria textilă), 17 elevi – clasa a X-a profesională (Confecționer tâmplărie din aluminiu și mase plastice), 33 elevi – clasa a XI-a liceu (calificările: Tehnician în instalații electrice și tehnician mecanic pentru întreținere și reparații), 7 elevi – a  XI-a profesională (Confecționer produse textile), 4 elevi – a XII-a (Tehnician electromecanic) și o elevă voluntar de la Școala Gimnazială Iorgu Iordan Tecuci- Bulboacă Anca-clasa a VI-a

  • 11 cadre didactice: Trifan Gina, Rotaru Beatrice, Capriș Margareta, Buzdugan Victor, Avădanei Constantina, Dragomir Mirela, Țenea Mioara, Leica Gheorghe, Dănăilă Tănase, Boiangiu Mihai și Rău Ștefan

  • Pădurarul Borș Lucian

  În perioada 15-23 martie 2018, s-au desfășurat acțiuni de conștientizare a necesității plantării de arbori și puieți la nivelul claselor din Liceul Tehnologic "Elena Caragiani", iar elevii și-au manifestat interesul pentru participarea la activitatea de voluntariat.

  La sfârșitul activității elevii au fost încântați de ceea ce au realizat, propunându-și ca pe viitor să mai participe la astfel de activități de voluntariat."

Trifan Gina


​ ​